Wednesday, 20 February 2013

LAYAN JAP: Gerimis Mengundang -Slam




Hello Kitty! Hello Ben 10!

Ape korang buat awal-awal pagi macamni? Dah tido ker? Ker masih menghadap laptop? Ker tengah bergayut sakan? 

Minggu ni Jess sangat-sangat sibuk dengan kehidupan Jess sebagai seorang guru pelatih..Hmm..Susah jugak nak jadi cikgu ni..haduihh..Tu la..dulu masa masih pakai baju kurung putih biru tu, sukahati je Jess nak 'escape' kelas. 

Cikgu masuk pintu depan, Jess dengan kawan-kawan keluar pintu belakang..Ish ish ish...cerita masa Tingkatan 1..Tapi, baru sekarang Jess sedar, betapa jahatnya diri ini dahulu kala. Sekarang dah baik..hehe..

Sunday, 17 February 2013

First Giveaway by MisEyz



Satu dua ekor rama-rama, Ada Giveaway lagi maaa...

Selamat bercengkang mata 0_0 & Selamat merapat mata -_- 

 Kali ni Jess cuba lagi untuk ikut 'Giveaway' yang dicipta oleh kawan Jess yang cun gitu. Nak kenal?

Klik kat bawah ni.

http://miseyz.blogspot.com

Ni plak Banner Giveaway beliau..ehehe..

http://miseyz.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html

 

:: Syarat-syarat Penyertaan ::
1- FOLLOW blog MisEyz  *WAJIB

2- LIKE FanPage MisEyz *WAJIB
3- Buat entri bertajuk 'First Giveaway by MisEyz', letak BANNER atas tu *WAJIB

4- TAG sekurang-kurangnya 2 orang & PASTIKAN mereka tahu!

5- *WAJIB KLIK satu persatu >>> satu; dua; tiga
(biar loading sampai habis...jujur tau!)
6- Sila tinggalkan LINK ENTRI GIVEAWAY di kotak komen ini beserta dengan ID FACEBOOK korang *WAJIB



KLIK BANNER UNTUK JOIN
:: Hadiah Istimewa ::
Topup RM10 x 1 - Celcom/ Maxis/ Digi
Topup RM5 x 4 - Celcom/ Maxis/ Digi
Bloglist Istimewa by MisEyz x 10
Blog Review by MisEyz x 10
Bookmark Istimewa dari MisEyz x 10
*Hadiah akan bertambah jika penyertaan memuaskan!*
 

MAKLUMAT

  • Pemilihan pemenang akan dibuat secara Random.org
  • Jika penyertaan bagi First Giveaway by MisEyz nie melebihi daripada 100 orang, hadiah akan ditambah. Jika penyertaan GA nie kurang daripada 50 orang sehingga tamat tarikhnya, Eyz akan batalkan GA nie *sedih*
  • Pastikan korang mematuhi segala syarat yang dah ditetapkan tau. Jika tak, penyertaan korang akan terbatal *akan disemak*
  • Senarai peserta akan dikemaskinikan selang beberapa hari sebelum tarikh GA nie tamat.
  • TARIKH TAMAT: 10 MAC 2013 

Baiklah..Ni semua info yang Jess kopipes dari blog Mis Eyz.

 Understood? ( Stood..stood.. T_T ) . Jomlah 'join' sekali..Jia you!

Saturday, 16 February 2013

GIVEAWAY GOSSIP GIRL



Phewiitt...! Jom girls! Kita bergosip jap..ehehe

 


Jess join segmen baharu Jess teroka ni.. Jom la sama-sama join segmen ni k.


  •   X perlu entry berjela
  •   Kopipes dan komen sahaja
  •   Tunggu tarikh pengumuman hadiah anda
  •   Hanya follow dan like AQOUSTICA ZATI

HADIAH

  • SATU NOVEL "SEMILIR CINTA"
  • 5 RIBBON BROOCHES
  • 5 HEART BOOKMARK CORNER + 10 STICK BOOKMARK
  • 20 LAMINATED BLOGGER BOOKMARK
  • 9 LOLLIPOP ICE CREAM

50 PEMENANG 


*SEMUA PESERTA AKAN DIMASUKKAN KE DALAM BLOGLIST + hadiah penghargaan sebab join. p/s : x mahal pun.

Segmen Follow Kaw ! Kaw ! By HOT MASA KINI





Salam semanis bicara, semua ^_^


Tengah malam ni, Jess cuba join segmen yang betul-betul 'HOT!'

Segmen ni sesuai untuk korang yang nak tambah follower & kawan blog baharu..

Apa lagi? Jom! Sama-sama follow & blogwalking. 

 

   Syarat-syarat sangat-sangat mudah:


Follow Blog HOT MASA KINI

Buat entri bertajuk"Segmen Follow Kaw ! Kaw ! By HOT MASA KINI"

Copy banner di atas dalam entri korang.

Lau dah siap,tinggalkan link entri korang tu di ruang komen blog Hot Masa Kini.

(Comelkan lebah ni...copy dari blog tu jugak..ehe..soe admin..)



Follow Kaw ! Kaw ! jesse_rose@blogspot.com ok. ^_^


Thursday, 14 February 2013

Segmen Blogwalking & Topup RM5


Salam sejahtera awak, awak dan awak   > _ <

Baiklah. Jess cuba masuk segmen ni. Harap-harap bolehlah bertambah kengkawan Jess 

dalam blog.ehe  ^_^ 

 

 

Segmen ini berlangsung selama 1 minggu sahaja.
 
12 / 02 / 2013 - 19 / 02 /2013

 

Support me, ya~

Segmen RM200 by Putry Mirah





Sore sore..yeah..yeah..yeah..sore sore..

 

 

Pertama kali Jess cuba ikut segmen kat blog. Cambest. ^_^

 

Korang kalau nak menang RM 200. Jomlah join Segmen ni jugak.

Tarikh tamat akhir Bulan Februari 2013 .

 Good luck all ^_^

Thursday, 7 February 2013

Cerita hari ini (CHI)


Salam tengah malam semua!

Macamana harini?Sihat tak korang?Baiklah..Jess baru habis latihan silat. Dan masih terasa momentum dan tekanan kat dada ni selepas tendangan mantap dari sahabat Jess. Memang 'power' sangat tendangan dia..Nanti Jess ceritalah lagi tentang silat ni k. Pi sebelum tu, nak cerita sikit..Dah dua malam lampu ruang koridor depan bilik kami tak berfungsi..aduih...dah la diri ini takut dengan gelap..Cuti Tahun Baharu Cina plak dah dekat..Sorang-sorang plak tu tidur dalam bilik nanti..Hmm..Jadi, sekarang takut sikit lah nak gi tandas..hahha ^_^ 

Seram kan?Hihi..Pintu utama ada kat hujung sana,.

 

Esok Jess akan bertemu dengan sahabat karib Jess, Step namanya..Dia nie duduk kat Selangor. Memang dah lama janji nak jalan-jalan sama-sama. Sementara tu, kami kan sambut kawan lama sama sekolah dulu, yang belajar jauh di negara luar. Esok Jess 'snap-snap' sikit gambar okeyh.. 

Selamat malam.. ^_^

#Kalau korang ada benda nak dikongsikan tentang aktiviti harian korang..Sila-silalah komen kat bawah ni k..

Tak perlu menjadi sempurna untuk menjadi berguna, tetapi jadilah insan yang berguna untuk menjadi lebih sempurna!